Cihazlar ve Aksesuarlar
Portakallı ve Tarçınlı Çörekler
Hazırlık 45 dk
Toplam 5sa 30 dk
8 porsiyon
Malzemeler
Portakallı Krema
-
şeker100 g
-
portakal kabuğu şeritler halinde soyulmuş, sadece turuncu kısımları4 - 6 parça
-
portakal suyu50 g
-
limon suyu35 - 40 g
-
tereyağı parçalara bölünmüş60 g
-
yumurta2
-
yumurta sarısı2
Hamur
-
su45 g
-
süt85 g
-
yumurta1
-
tuz1 tutam
-
vanilya aroması (isteğe bağlı)1 tk
-
taze maya ufalanmış5 g
-
şeker25 g
-
ekmek unu180 g
-
kek-pasta unu150 g
-
tereyağı oda sıcaklığında, küçük parçalara bölünmüş45 g
Tereyağı-Tarçın Dolgusu
-
tereyağı oda sıcaklığında, parçalara bölünmüş85 g
-
esmer şeker50 g
-
toz tarçın5 g
Birleştirme ve Pişirme
-
tereyağı1 tk
-
sıcak su mayalama sırasında fırına koymak için
Çırpılmış Yumurta Akı-Şeker Karışımı
-
yumurtanın akı2
-
su50 g
-
şeker200 g
-
pudra şekeri serpmek için1 - 2 yk
Zorluk
orta
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Sodyum
103.2 mg
Protein
9.4 g
Kalori
2521 kJ /
603 kcal
Yağ
16.9 g
Lif
1.5 g
Doymuş Yağ
8.7 g
Karbonhidrat
103.2 g
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!
Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgiAyrıca öne çıkanlar
TM6 MODLARIYLA LEZİZ TATLILAR
9 Tarif
Türkiye
Türkiye
Bunları da beğenebilirsiniz...
Pancar Carpaccio
Değerlendirme yok
Kırmızı Mercimekli Sebze Çorbası
1sa
Yeşil Elmalı ve Böğürtlenli İngiliz Usulü Puding
1sa 15 dk
Glazür
10 dk
Pratik Puf Hamuru
2sa
Tart Hamuru
10 dk
Bol Elmalı Kek
2sa 30 dk
Medovik
3sa 30 dk
Akdeniz Usulu Sucuklu Deniz Ürünleri Risotto
1sa 5 dk
Tahinli Çörek
2sa
Elmalı Tart
1sa
Sade Kek
1sa 10 dk