Çin Usulü Dana Eti
TM6

Çin Usulü Dana Eti

4.8 (12 değerlendirme)

Malzemeler

  • 600 g dana bonfile, şeritler halinde kesilmiş (0.5 cm x 1 cm x 5 cm)
    veya antrikot
  • 50 g soya sosu
  • 300 g pirinç şehriyesi (pirinç unundan yapılan çok ince noddle)
  • 65 g sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tk taze zencefil, rendelenmiş
  • 150 g kırmızı soğan, elma dilimi şeklinde kesilmiş, tek tek katmanlarına ayrılmış
  • 150 g kapya biber, şeritler halinde kesilmiş (0.5 cm x 5 cm)
  • 150 g havuç, şeritler halinde kesilmiş (0.5 cm x 5 cm)
  • 1880 g su
  • ½ tk Çin usulü beş baharat karışımı (bk. Öneriler)
  • 70 g istiridye sosu
  • 1 tk esmer şeker
  • 100 g sultani bezelye, ayıklanmış (isteğe bağlı)
  • 150 g pak choi, doğranmış (3 cm)
    veya 150 g Çin lahanası, sadece yeşil kısımları, parçalara bölünmüş (3 cm)
  • 1 ½ tk tuz
  • ½ chili biberi, çok ince dilimlenmiş, servis etmek için
  • 2 yk kaju, kavrulmuş, tuzsuz, servis etmek için
  • 2 taze soğan, ince dilimlenmiş, servis etmek için

Besin Değeri
şuna göre 1 porsiyon
Kalori
1735 kJ / 414.6 kcal
Protein
30 g
Karbonhidrat
47 g
Yağ
10.6 g
Lif
3.5 g

Gördüklerinizi beğendiniz mi? Bu ve 80 000’den fazla başka tarif sizi bekliyor!

Ücretsiz kaydol

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Koşulsuz şartsız.

Daha fazla bilgi

Alternatif tarifler