Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 20 g olive oil, plus extra to grease
- 4 sprigs fresh curry leaves, leaves only
- 1 onion, cut into quarters
- 4 garlic cloves
- 1 fresh green chilli, deseeded and cut into pieces.
- 5 cm piece fresh ginger
- 2 tsp ground turmeric
- 2 tsp ground coriander
- 2 tsp ground cumin
- 1 pinch dried chilli flakes (optional)
- 200 g canned diced tomatoes
- 350 g dried red lentils, rinsed and drained
- 1 tsp sea salt, plus extra to season
- 1000 g water
- 800 g cauliflower, leaves removed and stalk trimmed so base is flat
- 125 g tandoori paste (see Tip)
- 2 tbsp freshly squeezed lemon juice
- 30 g fresh baby spinach leaves, roughly chopped
- 400 g canned coconut milk
- 250 g natural yoghurt
- 1 Lebanese cucumber, finely diced
- 3 sprigs fresh coriander leaves, finely chopped
- ground black pepper, to season
- naan bread, to serve (see Tip)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 2198.7 kJ / 525.5 kcal
- Protein
- 22.1 g
- Karbonhidrat
- 77.1 g
- Yağ
- 16.8 g
- Doymuş Yağ
- 8.4 g
- Lif
- 14.6 g
- Sodyum
- 1026.5 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Red lentil cauliflower dahl
35 min
Meat-free mushroom lasagne
1 godz. 30 min
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30min
Chhole (chickpea curry) and rice
45 min
Loaded chickpea masala with spelt chapatis (Diabetes)
40min
Sweet potato korma with crispy potato skins
55 min
Piri-piri spatchcock chicken
1 godz. 30 min
Yellow Curry with Mushroom and cauliflower (Dandelion restaurant)
55 min
Vegetarian chilli
35 min
Ribollita
50min
Sabji (vegetable) curry
30min
Gwinganna biryani (TM6)
25 Std. 20 Min