
Cihazlar ve Aksesuarlar
Mantarlı Risotto (2 porsiyon)
Hazırlık 10 dk
Toplam 35 dk
2 porsiyon
Malzemeler
-
Parmesan peyniri küçük parçalara bölünmüş (2 cm)40 g
-
maydanoz yaprağı, taze3 g
-
sarımsak½ diş
-
soğan ikiye bölünmüş20 g
-
riviera zeytinyağı15 g
-
shiitake mantarı sapları ayıklanmış, parçalara bölünmüş (3 cm) (bk. öneriler)100 g
-
sek beyaz şarap25 g
-
Arborio pirinci130 g
-
su oda sıcaklığında435 g
-
tuz damak tadına göre1 tk
-
toz karabiber1 tutam
-
tereyağı (yakl. 20 g), soğuk, küp küp kesilmiş1 ¼ - 1 ½ yk
-
elma sirkesi (isteğe bağlı)⅛ tk
-
mikro filiz (isteğe bağlı) süslemek için
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Kalori
479.3 kcal /
2005.5 kJ
Protein
15.8 g
Yağ
20.8 g
Karbonhidrat
57.7 g
Lif
3 g
Doymuş Yağ
9.4 g
Sodyum
1453.7 mg
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Bu tarif ve 100.000'den fazla tarif sizi bekliyor!
Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgiAyrıca öne çıkanlar

Çorba ve Pilavlar
25 Tarif
Türkiye
Türkiye