Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 1 yumurta sarısı
- 50 g süzme yoğurt
- 25 g limon suyu
- 1 ¾ tk tuz
- 125 g soğan, ikiye bölünmüş
- 30 g tereyağı, küp küp kesilmiş
- 30 g riviera zeytinyağı
- 10 g un
- 650 g kuzu but, kemiksiz, yağsız, kuşbaşı doğranmış (2-3 cm), (bk. öneriler)
- 1 kuru defne yaprağı
- 1 diş sarımsak
- 500 g su
- 600 g kereviz kökü, küp küp kesilmiş (2 cm), kararmamaları için limonlu suda bekletilmiş
- 3 - 4 adet kereviz yaprağı, ince kıyılmış, süslemek için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2333.2 kJ / 558.2 kcal
- Protein
- 32.3 g
- Karbonhidrat
- 7.8 g
- Yağ
- 44.4 g
- Lif
- 7 g
Alternatif tarifler
Çedarlı Pırasa Çorbası
50 Min
Tavuklu Pilav
1h 10min
Mercimekli Enginarlı Tavuklu Semizotu Salatası
4h 45min
Kuzu Gerdan Yahni
1h 45 min
Rakılı Enginarlı Adaçaylı Fava
2 Std. 55 Min
Mantarlı Risotto (2 porsiyon)
35 Min
Taneli Sebze Çorbası
50 Min
Fesleğenli Arpa Şehriyeli Tavuk
30 Min
Zeytinyağlı Pırasa
30 Min
Sebzeli Nohut Yahnisi
45 Min
Cevizli Kereviz Salatası
10 Min
Terbiyeli Bezelyeli Tavuk Çorbası
50 Min