
Cihazlar ve Aksesuarlar
Limon ve Hardallı Somon ve Yeşil Püre
Hazırlık 10 dk
Toplam 50 dk
4 porsiyon
Malzemeler
Somon ve Kaplaması
-
beyaz tost ekmeği küçük parçalara bölünmüş100 g
-
esmer şeker1 yk
-
maydanoz, taze sadece yaprakları10 g
-
misket limonu şeritler halinde soyulmuş, sadece yeşil kısımları1
-
hardal60 g
-
tereyağı yumuşak15 g
-
tuz1 tk
-
karabiber1 tutam
-
somon fileto, derisiz, kılçıksız (her biri yakl. 130 g, en kalın kısımları yakl. 3 cm)4
-
file badem veya pirinç badem2 - 3 yk
Yeşil Püre
-
zeytinyağı30 g
-
soğan dörde bölünmüş30 g
-
dondurulmuş bezelye çözdürülmüş200 g
-
patates küçük parçalara bölünmüş (1 cm)200 g
-
süt120 g
-
tuz1 tk
-
karabiber1 tutam
-
ıspanak yaprağı, dondurulmuş150 g
-
tereyağı yumuşak20 g
-
muskat, toz1 tutam
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Kalori
674.8 kcal /
2823.5 kJ
Protein
41.4 g
Yağ
40.4 g
Karbonhidrat
38.5 g
Lif
7.5 g
Doymuş Yağ
11.2 g
Sodyum
1587.4 mg
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Bu tarif ve 100.000'den fazla tarif sizi bekliyor!
Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgiAyrıca öne çıkanlar

Fırından Et, Balık ve Tavuk Tarifleri
19 Tarif
Türkiye
Türkiye