Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Somon ve Kaplaması
- 100 g beyaz tost ekmeği, küçük parçalara bölünmüş
- 1 yk esmer şeker
- 10 g maydanoz, taze, sadece yaprakları
-
1
misket limonu, şeritler halinde soyulmuş, sadece yeşil kısımları
veya 1 limon, şeritler halinde soyulmuş, sadece sarı kısımları - 60 g hardal
- 15 g tereyağı, yumuşak
- 1 tk tuz
- 1 tutam karabiber
- 4 somon fileto, derisiz, kılçıksız (her biri yakl. 130 g, en kalın kısımları yakl. 3 cm)
- 2 - 3 yk file badem veya pirinç badem
Yeşil Püre
- 30 g zeytinyağı
- 30 g soğan, dörde bölünmüş
- 200 g dondurulmuş bezelye, çözdürülmüş
- 200 g patates, küçük parçalara bölünmüş (1 cm)
- 120 g süt
- 1 tk tuz
- 1 tutam karabiber
- 150 g ıspanak yaprağı, dondurulmuş
- 20 g tereyağı, yumuşak
- 1 tutam muskat, toz
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2823.5 kJ / 674.8 kcal
- Protein
- 41.4 g
- Karbonhidrat
- 38.5 g
- Yağ
- 40.4 g
- Doymuş Yağ
- 11.2 g
- Lif
- 7.5 g
- Sodyum
- 1587.4 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Taze İç Bakla Humusu
50 min
İtalyan Salata Sosu
5 dk
Otlu Tereyağlı Kontrfile, Biberiyeli Patates ve Brokoli
45 min
Karışık Sebzeli Vejetaryen Fideua
Değerlendirme yok
Çikolata ve Fıstık Ezmeli Tiramisu
15 dk
Brokoli Kuskuslu ve Portakallı Somon
45 min
Zencefilli Salata Sosu
10 dk
Somon Tartar
10 dk
Körili Elma ve Tatlı Patates Eşliğinde Pastırmalı Tavuk Sarma
Değerlendirme yok
Kremalı Viski Likörü
15 dk
Armutlu Yulaf Lapası (Porridge)
30 dk
Hindistan Cevizi Sütlü Bal Kabağı Çorbası
40 min