Cihazlar ve Aksesuarlar
Limon ve Hardallı Somon ve Yeşil Püre
Hazırlık 10 dk
Toplam 50 dk
4 porsiyon
Malzemeler
Somon ve Kaplaması
-
beyaz tost ekmeği küçük parçalara bölünmüş100 g
-
esmer şeker1 yk
-
maydanoz, taze sadece yaprakları10 g
-
1 limon, şeritler halinde soyulmuş, sadece sarı kısımlarımisket limonu şeritler halinde soyulmuş, sadece yeşil kısımları1
-
hardal60 g
-
tereyağı yumuşak15 g
-
tuz1 tk
-
karabiber1 tutam
-
somon fileto, derisiz, kılçıksız (her biri yakl. 130 g, en kalın kısımları yakl. 3 cm)4
-
file badem veya pirinç badem2 - 3 yk
Yeşil Püre
-
zeytinyağı30 g
-
soğan dörde bölünmüş30 g
-
dondurulmuş bezelye çözdürülmüş200 g
-
patates küçük parçalara bölünmüş (1 cm)200 g
-
süt120 g
-
tuz1 tk
-
karabiber1 tutam
-
ıspanak yaprağı, dondurulmuş150 g
-
tereyağı yumuşak20 g
-
muskat, toz1 tutam
Zorluk
kolay
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Sodyum
1587.4 mg
Protein
41.4 g
Kalori
2823.5 kJ /
674.8 kcal
Yağ
40.4 g
Lif
7.5 g
Doymuş Yağ
11.2 g
Karbonhidrat
38.5 g
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!
Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgiAyrıca öne çıkanlar
Fırından Et, Balık ve Tavuk Tarifleri
19 Tarif
Türkiye
Türkiye
Bunları da beğenebilirsiniz...
Hindistan Cevizi Sütlü Mercimek (Coconut Dhal)
Değerlendirme yok
Somon Tartar Yatağında Avokado ve Yumurta
Değerlendirme yok
Sebze Suyu
3sa 15 dk
Ballı, Soya Soslu, Hardallı Marinasyon
5 dk
Badem ve Yaban Mersinli Muffinler
50 dk
Pırasa ve Patatesli Kağıtta Somon
1sa
Rokalı Pesto
10 dk
Fırınlanmış Limon ve Roka Pestolu Yunan Brokoli Salatası
30 dk
Şeker Şurubu
30 dk
Tavuklu Quesadilla ve Guacomole
1sa
Kremalı Mantar Soslu Hindi ve Spaetzle
45 dk
Kore Usulü Kızarmış Tavuk
4sa