Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- zeytinyağı, yağlamak için
- 800 g tavuk kalçası, derisiz, kemiksiz, parçalara bölünmüş ( yakl. 3 cm - bk. öneriler)
- 250 g pirinç, beyaz, yasemin cinsi
- 1000 g su
- 2 tk tuz
- 180 g havuç, küçük havuç, dilimlenmiş (5 mm)
- 100 g sultani bezelye (isteğe bağlı)
- 1 yumurta
- 3 yk mısır nişastası (bk. öneriler)
- 2 tk toz tatlı kırmızı biber
- ½ tk karabiber
- 2 diş sarımsak
- 30 g pirinç sirkesi
- 60 g bal
- 20 g tatlı chili sos (sweet chili sos)
-
60
g domates püresi
veya 60 g domates sosu (bk. öneriler) - 30 g esmer şeker
- 50 g soya sosu (bk. öneriler)
- 20 g susam tohumu, kavrulmuş
- 2 taze soğan, sadece yeşil kısımları, ince dilimler halinde kesilmiş
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2983.8 kJ / 710.4 kcal
- Protein
- 45.9 g
- Karbonhidrat
- 85.4 g
- Yağ
- 19.7 g
- Doymuş Yağ
- 4.6 g
- Lif
- 5.6 g
- Sodyum
- 2303.9 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Bonfile ve Brokolili Pilav
50 min
Balkabaklı Peynirli Makarna
1h 15 min
Taze Otlu Kuzu, Bezelye Püresi ve Kuşkonmaz
Değerlendirme yok
Dana Stroganoff
1h
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk ve Limonlu Basmati Pilavı
1h
Kremalı Mantarlı Et
1h 10 min
Somonlu ve Ispanaklı Arpa Şehriye
40 min
Körili Tavuklu Wrap
50 min
Mantarlı Risotto
40 min
Baharatlı ve Yer Fıstıklı Tavuk, Basmati Pilavı
1h 25 min
Café de Paris Tereyağlı Bonfile
45 min
Kore Usulü Kızarmış Tavuk
4h