
Cihazlar ve Aksesuarlar
Mantarlı Risotto
Hazırlık 15 dk
Toplam 40 dk
8 porsiyon
Malzemeler
-
Parmesan peyniri küçük parçalara bölünmüş (2 cm)130 g
-
maydanoz sadece yaprakları10 g
-
sarımsak2 diş
-
soğan ikiye bölünmüş80 g
-
riviera zeytinyağı40 g
-
shiitake mantarı sapları ayıklanmış, parçalara bölünmüş ( 3 cm) (bk. öneriler)400 g
-
sek beyaz şarap90 g
-
Arborio pirinci500 g
-
su1100 g
-
tuz damak tadına göre4 tk
-
toz karabiber¼ tk
-
tereyağı (yakl. 75 g) küp küp kesilmiş4 - 5 yk
-
elma sirkesi½ tk
-
mikro filiz süslemek için
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Kalori
429.7 kcal /
1796.1 kJ
Protein
11 g
Yağ
19.8 g
Karbonhidrat
49.7 g
Lif
1.4 g