Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Berbere Baharat Karışımı
- 1 tk kişniş tohumu
- ½ çubuk tarçın
- 4 - 5 tane karabiber
- 3 ¼ tk toz çemen otu tohumu
- 8 karanfil
- 3 ¼ tk toz zencefil
- 5 g pul biber
- ½ tk kakule tohumu
- ½ tk toz kimyon
- ½ tk sarımsak tozu
- ½ tk toz muskat
- 1 tk toz zerdeçal
Zighini
- 200 g soğan, ikiye bölünmüş
- 2 diş sarımsak
- 50 g zeytinyağı
- 50 g tereyağı, parçalara bölünmüş
- 500 g kuzu kol, kemiksiz, sinirleri alınmış, küp küp kesilmiş (2 cm)
- 220 g domates püresi
- 30 g biber salçası, tatlı
- 5 g şeker
- ½ tk tuz
- 140 g su, oda sıcaklığında
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 3416.8 kJ / 816.6 kcal
- Protein
- 31.8 g
- Karbonhidrat
- 21.9 g
- Yağ
- 68.1 g
- Doymuş Yağ
- 26.6 g
- Lif
- 5.5 g
- Sodyum
- 643.4 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Etli Bamya
1h 10min
Orman Kebabı
1h
Ali Nazik
1h 10min
Köri Soslu Kızarmış Çıtır Tavuk ve Pilav (Chicken Katsu Curry)
1h 40min
Sebzeli Kuzu Yahni
55min
Kuzu Gerdan Yahni
1h 45min
Tavuk Suyu
1h 10min
Vejetaryen Pizza
Değerlendirme yok
Yavaş Pişirilmiş Sebzeli Dana Yahni
3h 15 phút
Ekmek Çanağında Dana Yahni
6 Std. 30 Min
Karayip Yahnisi ve Buharda Pirinç Pilavı
Değerlendirme yok
Tavuklu Pilav
1h 10min