Zighini ( Baharatlı ve Kuzu Etli Etiyopya Yahnisi)

Zighini ( Baharatlı ve Kuzu Etli Etiyopya Yahnisi)

4.0 13 değerlendirme
Hazırlık 15 dk
Toplam 1sa 10 dk
3 porsiyon

Malzemeler

Berbere Baharat Karışımı
  • kişniş tohumu
    1 tk
  • çubuk tarçın
    ½
  • tane karabiber
    4 - 5
  • toz çemen otu tohumu
    3 ¼ tk
  • karanfil
    8
  • toz zencefil
    3 ¼ tk
  • pul biber
    5 g
  • kakule tohumu
    ½ tk
  • toz kimyon
    ½ tk
  • sarımsak tozu
    ½ tk
  • toz muskat
    ½ tk
  • toz zerdeçal
    1 tk
Zighini
  • soğan ikiye bölünmüş
    200 g
  • sarımsak
    2 diş
  • zeytinyağı
    50 g
  • tereyağı parçalara bölünmüş
    50 g
  • kuzu kol, kemiksiz sinirleri alınmış, küp küp kesilmiş (2 cm)
    500 g
  • domates püresi
    220 g
  • biber salçası tatlı
    30 g
  • şeker
    5 g
  • tuz
    ½ tk
  • su oda sıcaklığında
    140 g

Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon

Kalori 816.6 kcal / 3416.8 kJ
Protein 31.8 g
Yağ 68.1 g
Karbonhidrat 21.9 g
Lif 5.5 g
Doymuş Yağ 26.6 g
Sodyum 643.4 mg

Gördüklerinizi beğendiniz mi?

Bu tarif ve 100.000'den fazla tarif sizi bekliyor!

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Hiçbir koşul yok.

Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgi


Bunları da beğenebilirsiniz...