Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 200 g koçbaşı nohut (bk. Öneriler), 1 gece önceden suda bekletilmiş, süzdürülmüş
- 1200 - 1250 g su
- 20 g zeytinyağı
- 80 g soğan, ikiye bölünmüş
- 1 diş sarımsak
- 200 g domates, ikiye bölünmüş
- 1 adet yeşil acı biber, parçalara bölünmüş (2-3 cm)
- 15 g taze zencefil, dilimlenmiş (1-2 mm)
- ¼ tk kimyon
- ¼ tk toz kişniş
- ¼ tk toz zerdeçal
- ⅛ tk toz acı biber
- ¼ tk garam masala baharat karışımı
- 1 ¼ tk tuz
- 30 g limon suyu
- 2 - 3 dal kişniş yaprağı, süslemek için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1513 kJ / 361 kcal
- Protein
- 11.8 g
- Karbonhidrat
- 27.8 g
- Yağ
- 19 g
- Lif
- 15 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Kıymalı Ispanak
45 Min
Alaca Çorba (Antep Yöresi)
55min
Kuru Fasulye
10 Std.
Sucuklu Kuru Fasulye
10 Std.
Ballı Gün Kurusu Hoşafı
5h 40min
Somonlu Sebzeli Makarna
35 Min
Yavaş Pişirilmiş Nohut
26 Std. 5 Min
Sebzeli Nohut Yahnisi
45 Min
Ispanaklı Nohut Çorbası
40 min
Mantar Çorbası, Buharda Pişmiş Hindi ve Sebzeler
45 Min
Turna Yemişli ve Pikan Cevizli Brüksel Lahanası
35 Min
Fırında Kuzu Kol, Parmesanlı Polenta ve Brokoli
16 Std.