
Cihazlar ve Aksesuarlar
Fırında Püreli Kaşarlı Köfte ve Cacık
Hazırlık 25 dk
Toplam 1sa 15 dk
6 porsiyon
Malzemeler
Fırında Püreli Kaşarlı Köfte
-
taze kaşar parçalara bölünmüş (2 cm)80 g
-
tereyağı oda sıcaklığında, yağlamak için
-
sarımsak1 diş
-
soğan ikiye bölünmüş100 g
-
maydanoz yaprağı, taze10 g
-
orta yağlı dana kıyma 5-6 parçaya bölünmüş750 g
-
tuz2 ¼ tk
-
toz karabiber¾ tk
-
toz kimyon½ tk
-
patates dilimlenmiş (0.5 cm), ortalama 100-140 gramlık patateslerden (bk. öneri)750 g
-
süt245 g
-
tereyağı küp küp kesilmiş35 g
Cacık
-
salatalık (3-4 cm çapında), soyulmuş, dilimlenmiş (3 cm)520 g
-
sarımsak1 - 2 diş
-
yoğurt840 g
-
zeytinyağı20 g
-
tuz damak tadına göre1 ½ tk
-
kuru nane damak tadına göre¾ tk
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Kalori
621.1 kcal /
2596.1 kJ
Protein
37.9 g
Yağ
37.1 g
Karbonhidrat
31.2 g
Lif
4.2 g