Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 250 g domates, ikiye bölünmüş
- 80 g soğan, ikiye bölünmüş
- 40 g zeytinyağı
- 30 g biber salçası
- 400 g kuzu but, kemiksiz, yağsız, kuşbaşı doğranmış (2-3 cm)
- 3 - 5 diş sarımsak
- 450 g su, oda sıcaklığında
- 1 tk kekik, taze
-
150
g taze fasulye, kılçığı ayıklanmış ve parçalara bölünmüş (5 cm)
veya 150 g dondurulmuş taze fasulye, çözdürülmüş, kılçığı ayıklanmış, parçalara bölünmüş (5 cm) - 80 g kırmızı biber, küçük parçalara bölünmüş (4 cm)
- 150 g patlıcan, küp şeklinde doğranmış (3 cm)
- 130 g kabak, küp şeklinde doğranmış (2-2.5 cm)
- 250 g patates, kabukları soyulmuş, küp şeklinde doğranmış (2 cm)
- ¼ tk pul biber
- ¼ tk karabiber
- 1 tk tuz, damak tadına göre
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1489.4 kJ / 355.9 kcal
- Protein
- 22.3 g
- Karbonhidrat
- 11.6 g
- Yağ
- 23.2 g
- Lif
- 4 g
Alternatif tarifler
Etli Biber Dolması
1 godz. 20 min
Sebzeli Tavuk
45 min
Orman Kebabı
1 godz.
Sebzeli Kuzu Yahni
55min
Etli Taze Fasulye
1h 10min
Kremalı Mantarlı Et
1h 10min
Musakka
1h 10min
Beyaz Peynirli Bezelye Pankekleri
20min
Donmuş Meyve Püresi 2
Değerlendirme yok
Biberiye, Anason ve Vanilyalı Çay
Değerlendirme yok
Nohutlu ve sucuklu tavuk baget
40min
Fırında Biber Soslu Patatesli Köfte
1h 35min