Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 250 g domates, ikiye bölünmüş
- 80 g soğan, ikiye bölünmüş
- 40 g zeytinyağı
- 30 g biber salçası
- 400 g kuzu but, kemiksiz, yağsız, kuşbaşı doğranmış (2-3 cm)
- 3 - 5 diş sarımsak
- 450 g su, oda sıcaklığında
- 1 tk kekik, taze
-
150
g taze fasulye, kılçığı ayıklanmış ve parçalara bölünmüş (5 cm)
veya 150 g dondurulmuş taze fasulye, çözdürülmüş, kılçığı ayıklanmış, parçalara bölünmüş (5 cm) - 80 g kırmızı biber, küçük parçalara bölünmüş (4 cm)
- 150 g patlıcan, küp şeklinde doğranmış (3 cm)
- 130 g kabak, küp şeklinde doğranmış (2-2.5 cm)
- 250 g patates, kabukları soyulmuş, küp şeklinde doğranmış (2 cm)
- ¼ tk pul biber
- ¼ tk karabiber
- 1 tk tuz, damak tadına göre
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1489.4 kJ / 355.9 kcal
- Protein
- 22.3 g
- Karbonhidrat
- 11.6 g
- Yağ
- 23.2 g
- Lif
- 4 g
Alternatif tarifler
Etli Biber Dolması
1 Std. 20 Min
Patlıcanlı Bulgur Pilavı
40 Min
Etli Bamya
1 Std. 10 Min
Salçalı Bulgur Pilavı
40 Min
Zeytinyağlı Taze Fasulye
40 Min
Pirinçli Yayla Çorbası
50 Min
Kuzu ve Patlıcanlı Pilav
1 Std. 20 Min
Tahıllı Meyve Lapası
10 Min
Etli Taze Fasulye
1 Std. 10 Min
Sebzeli Tavuk
45 Min
Orman Kebabı
1 Std.
Pirinç Pilavı (Osmancık Pirinci ile)
40 Min