Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 4 dal kişniş yaprağı
- 4 dal maydanoz yaprağı
- 200 g soğan, ikiye bölünmüş
- 400 g kemiksiz kuzu kol (bk. öneriler), kuşbaşı doğranmış (4 cm x 4 cm)
- 3 tk tuz
- ½ tk toz karabiber
- 40 g zeytinyağı
- 400 g havuç, parçalara bölünmüş (yakl. 1.5 cm)
- 250 g turp, 6 veya 8 parçaya bölünmüş (büyüklüğüne bağlı)
- 1 tk toz tarçın
- 1 tk toz zencefil
- 900 g su
- 300 g derisiz tavuk göğsü fileto, ince şeritler halinde kesilmiş (eni yakl. 2 cm)
- 6 kasap sosisi (isteğe bağlı)
- 400 g kabak, dilimlenmiş (yakl. 1.5 cm)
- 350 g köftelik bulgur
- 70 g kuru üzüm
- 350 g konserve nohut, süzdürülmüş
-
1 - 2
tk harissa ezmesi
veya 1 - 2 tk acı biber ezmesi
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 3753 kJ / 900 kcal
- Protein
- 51 g
- Karbonhidrat
- 70 g
- Yağ
- 43 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Tavuk Suyu
1h 10min
Mercimekli Enginarlı Tavuklu Semizotu Salatası
4h 45min
Dana Jambon ve Sucuklu Domates Soslu Makarna
40min
Tavuk, Mantar ve Yeşil Fasülyeli Makarna
40min
Portakal Soslu Tavuk Baget
1h 25min
Ton Balıklı Makarna
1 godz.
Tavuk ve Körili Mercimek
35min
Nohutlu ve sucuklu tavuk baget
40min
Kıymalı Domates Soslu Tam Buğday Spagetti
1h 25min
Patatesli Pratik Ekmek
12h
Alaca Çorba (Antep Yöresi)
55min
Köri Soslu Kızarmış Çıtır Tavuk ve Pilav (Chicken Katsu Curry)
1h 40min