
Cihazlar ve Aksesuarlar
Yoğurtlu Fesleğenli Kabak Çorbası
Hazırlık 15 dk
Toplam 35 dk
6 porsiyon
Malzemeler
-
tereyağı40 g
-
zeytinyağı20 g
-
soğan ikiye bölünmüş100 g
-
sarımsak2 diş
-
un50 g
-
kabak parçalara bölünmüş (3 cm)800 g
-
su ekstra 4 yk su800 g
-
tuz damak tadına göre2 ½ tk
-
toz karabiber½ tk
-
taze fesleğen yaprağı süslemek için ekstra taze fesleğen yaprağı15 g
-
süzme yoğurt ekstra 3 yk süzme yoğurt150 g
-
kabak çekirdeği içi süslemek için1 yk
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Kalori
172 kcal /
718.6 kJ
Protein
5 g
Yağ
11.6 g
Karbonhidrat
11.6 g
Lif
2.4 g