Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Vorteig
- 60 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 80 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
Quellstück
- 25 g Leinsamen
- 3 TL Flohsamenschalen (siehe Tipp)
- 25 g Quinoa
- 25 g Sonnenblumenkerne
- 200 g Wasser
Hauptteig
- 10 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 160 g Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 330 g Dinkel-Vollkornmehl
- 25 g Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 15 g Zitronensaft
- 1 ½ TL Salz (7-9 g)
- 2 EL Quinoa
- 1 EL Sonnenblumenkerne
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Stück
- Kalori
- 4548 kJ / 1086 kcal
- Protein
- 38 g
- Karbonhidrat
- 155 g
- Yağ
- 29 g
- Lif
- 27.6 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Kosaken-Doppelbrot
14ωρ. 30 λεπτ.
Bauernbrot
16hod. 15min
Müsliweckerl
15h 30min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20hod. 10min
Hafer-Körner-Brot
11 Std. 40 Min
Möhren-Körner-Brote
15h
Dinkel-Wolke
16 godz. 30 min
Dinkelweckerl
23hod. 40min
Dinkelbrot mit Kürbiskernen
15 Std. 45 Min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15hod. 40min
Körnerbrötchen mit Erdnüssen
3 godz. 40 min
Dinkel-Vollkornbrötchen
35 λεπτ.