Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Vorteig
- 60 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 80 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
Quellstück
- 25 g Leinsamen
- 3 TL Flohsamenschalen (siehe Tipp)
- 25 g Quinoa
- 25 g Sonnenblumenkerne
- 200 g Wasser
Hauptteig
- 10 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 160 g Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 330 g Dinkel-Vollkornmehl
- 25 g Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 15 g Zitronensaft
- 1 ½ TL Salz (7-9 g)
- 2 EL Quinoa
- 1 EL Sonnenblumenkerne
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Stück
- Kalori
- 4548 kJ / 1086 kcal
- Protein
- 38 g
- Karbonhidrat
- 155 g
- Yağ
- 29 g
- Lif
- 27.6 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Dinkelsemmerl
14 Std. 30 Min
Möhren-Körner-Brote
15 Std.
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 Std. 30 Min
Dinkelbrot mit Kürbiskernen
15h 45 min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 Std. 10 Min
Hafer-Körner-Brot
11 Std. 40 Min
Dinkel-Wolke
16h 30min
Dinkelweckerl
23 godz. 40 min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15h 40min
Kosaken-Doppelbrot
14 Std. 30 Min
Müsliweckerl
15h 30min
Buttermilchbrot
18h