Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Brühstück
- 40 g Roggenkörner
- 20 g Brotbrösel (siehe Tipp)
- 110 g Wasser
Roggensauerteig
- 150 g Wasser
- 10 g Anstellgut (Roggensauerteig), siehe Tipp
- 110 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Kartoffeln kochen
- 500 g Wasser
- 180 g Kartoffeln, mehligkochend, mit Schale (große Kartoffeln halbiert)
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- Wasser zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 300 Weizenmehl Type 550 oder 700 und mehr zum Bearbeiten
- 1 ½ TL Salz (7-9 g)
- 70 g Walnüsse, halbiert
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Stück
- Kalori
- 9282 kJ / 2283 kcal
- Protein
- 61 g
- Karbonhidrat
- 362 g
- Yağ
- 50 g
- Lif
- 32.3 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Bauernbrot
16hod. 15min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20hod. 10min
Zwirbel-Graubrot
16 Std.
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16h 40min
Kosaken-Doppelbrot
14ωρ. 30 λεπτ.
Roggen-Schmalz-Brot
16 Std. 10 Min
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14ωρ. 30 λεπτ.
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 godz. 45 min
Buttermilchbrot
18 godz.
Lesachtaler Hausbrot
30 Std. 30 Min
Gewürzbrot
16 godz. 30 min