Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Vorteig
- 50 g Wasser (lauwarm)
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 60 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
Roggensauerteig
- 70 g Wasser
- 5 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 50 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Quellstück
- 50 g Wasser
- 50 g Dinkelflocken
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 200 g Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 250 g Dinkelmehl Type 630 oder 700
- 50 g Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 3 - 4 TL Flohsamenschalen (5 g, siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 10 g Butter
- Besin Değeri
- şuna göre 9 Stücke
- Kalori
- 7091 kJ / 1727 kcal
- Protein
- 56 g
- Karbonhidrat
- 310 g
- Yağ
- 19 g
- Lif
- 31.6 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Kommissbrot
15 Std. 30 Min
Dinkelweckerl
23h 40min
Buttermilchbrot
18 Std.
Toastbrot
16 Std.
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 Std. 10 Min
Schweizer Rustico
25 Std. 20 Min
Oberländer
14 Std. 30 Min
Dinkel-Vollkornbrote mit Quinoa
24 Std.
Müsliweckerl
15 Std. 30 Min
Wachauer Laberl
15h 20min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 Std. 40 Min
Dinkelsemmerl
14 Std. 30 Min