Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 1100 g su, oda sıcaklığında
- 2 ½ tk tuz
- 300 g Osmancık pirinci, yıkama suyu berrak olana kadar yıkanmış (bk. öneri) ardından 1 litre oda sıcaklığında su ile 45 dakika ıslatılıp süzdürülmüş
- 45 - 50 g tereyağı, küçük parçalara bölünmüş (2 cm)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1507.3 kJ / 360 kcal
- Protein
- 5 g
- Karbonhidrat
- 59.5 g
- Yağ
- 10.5 g
Alternatif tarifler
Ev Yapımı Biberli Tavuk Salamı
3 Std. 25 Min
Tavuklu Pilav
1h 10 min
Taze Otlu Hamura Sarılı Levrek ve Basmati Pilavı
2h 30min
Basmati Pilavı
1h
Şeker Şurubu
30 min
Bonfile ve Brokolili Pilav
50 min
Pirinç Pilavı (Baldo Pirinç ile)
40 min
Pakette Sardalya ve Fasulye Salatası
1h
Buharda pişmiş karides
15min
Yasemin Pirinci Pilavı
35 min
Etli Taze Fasulye
1h 10 min
Salçalı Bulgur Pilavı
40 min