Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 1100 g su, oda sıcaklığında
- 2 ½ tk tuz
- 300 g Osmancık pirinci, yıkama suyu berrak olana kadar yıkanmış (bk. öneri) ardından 1 litre oda sıcaklığında su ile 45 dakika ıslatılıp süzdürülmüş
- 45 - 50 g tereyağı, küçük parçalara bölünmüş (2 cm)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1507.3 kJ / 360 kcal
- Protein
- 5 g
- Karbonhidrat
- 59.5 g
- Yağ
- 10.5 g
Alternatif tarifler
Salçalı Bulgur Pilavı
40min
Pirinç Pilavı (Baldo Pirinç ile)
40min
Tavuklu Pilav
1h 10min
Basmati Pilavı
1h
Karayip Yahnisi ve Buharda Pirinç Pilavı
9h 15min
Tavuklu Sebzeli Patates Salatası
1h 15 min
Haşlanmış Makarna
25 min
Arpa Şehriye Pilavı
1h
Kinoalı Sebzeli Somon Salatası
35 Min
Hainan Usulü Tavuklu Pilav
1h 20 min
Yasemin Pirinci Pilavı
35 Min
Beşamel Soslu Somon ve Brokoli
30min