Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 1100 g su, oda sıcaklığında
- 2 ½ tk tuz
- 300 g Osmancık pirinci, yıkama suyu berrak olana kadar yıkanmış (bk. öneri) ardından 1 litre oda sıcaklığında su ile 45 dakika ıslatılıp süzdürülmüş
- 45 - 50 g tereyağı, küçük parçalara bölünmüş (2 cm)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1507.3 kJ / 360 kcal
- Protein
- 5 g
- Karbonhidrat
- 59.5 g
- Yağ
- 10.5 g
Alternatif tarifler
Lolipop
40 Min
Haşlanmış Makarna
25 min
Zeytinli Köfteli Spaghetti
40 Min
Pirinç Pilavı (Baldo Pirinç ile)
40 Min
Tavuklu Pilav
1 Std. 10 Min
Sebzeli Kızarmış Tavuk
1 Std. 10 Min
Kakaolu Karabuğday Granola
2 Std. 35 Min
Salçalı Bulgur Pilavı
40 Min
Arpa Şehriye Pilavı
1 Std.
Nohutlu ve sucuklu tavuk baget
40 Min
Etli Türlü
1 Std. 20 Min
Buharda Göz Yumurta
15 min