Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
-
120
g Parmesan peyniri, küçük parçalara bölünmüş (2 cm)
veya sert peynir (eski kaşar, gravyer ) - 400 g patlıcan
- 50 g zeytinyağı
- 200 g soğan, ikiye bölünmüş
- 3 diş sarımsak
- 1 karışık biber, yeşil veya kırmızı, küçük parçalara bölünmüş (yakl. 150 gr)
- 400 g domates, konserve, suyuyla birlikte
-
120
g kırmızı şarap
veya su -
1
yk kuru kekik
veya 1 yk mercanköşk, kuru - 1 tk toz zencefil
- 1 - 2 tk tuz, damak tadına göre
- ½ tk toz karabiber
- 200 g kırmızı mercimek, bol suda 1 saat ıslatılıp süzdürülmüş
- 60 g tereyağı, parçalara bölünmüş (1-2 cm), oda sıcaklığında
- 500 g süt
- 60 g un
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1917 kJ / 458 kcal
- Protein
- 21 g
- Karbonhidrat
- 33 g
- Yağ
- 25 g
- Lif
- 7.3 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Ispanaklı Nohut Çorbası
40min
Patlıcanlı Börek
1 Std. 10 Min
Mantarlı ve Tulum Peynirli Bulgur Pilavı
20min
Kepekli Pirinç Salatası
40min
Limonlu Sabayon Soslu Kuşkonmaz, Parmesanlı Pirinç Pilavı
1h
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk ve Limonlu Basmati Pilavı
1h
Buğday Salatası
35min
Buharda Patlıcanlı ve Ricottalı Lazanya
1 Std. 25 Min
Somonlu ve Ispanaklı Arpa Şehriye
40min
Yulaflı Hurmalı Muhallebi
10min
Kuzu ve Patlıcanlı Pilav
1h 20min
Café de Paris Tereyağlı Bonfile
45min