Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 200 g basmati rice
- 20 g chickpea (besan) flour
- 40 g ghee (see Tips)
- 1 tsp cumin seeds
- ½ tsp fennel seeds
- 1 pinch asafoetida (see Tips)
- 300 g red onion, cut into quarters
- 3 cm piece fresh ginger, cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 400 g water
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 ½ tsp sea salt
- ½ tsp Kashmiri chilli powder
- 10 g ground turmeric
- 1 tsp ground coriander
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tbsp green mango powder (see Tips)
- 1 ½ tsp garam masala (see Tips)
- 800 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 500 g after draining)
- 20 g lemon juice
- 2 tbsp raisins, to garnish (optional)
- natural yoghurt, to garnish
- 1 fresh long green chilli, trimmed and cut into thin slices, to garnish
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1648.8 kJ / 392.5 kcal
- Protein
- 14.7 g
- Karbonhidrat
- 40.8 g
- Yağ
- 16 g
- Doymuş Yağ
- 6.8 g
- Lif
- 14.2 g
- Sodyum
- 1324.6 mg
Alternatif tarifler
Meat-free mushroom lasagne
1 Std. 30 Min
Lamb biryani with vegetable curry
1 Std. 30 Min
Lion's Mane Mushroom Curry
45 Min
Tandoori Cauliflower with red lentil dahl and raita
1 Std.
Lemon rasam
40 Min
Potato Peratal
40 Min
Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad
12h 45min
Root Vegetable Korma with Basmati Rice
1h 45 min.
Agedashi tofu
30 Min
Spinach and paneer curry (Diabetes)
50 Min
Savoury semolina
15 Min
Moong Dhall (Green Peas Dhall)
40 Min