Uyumlu sürümler
Pszenny rustykalny chleb na zakwasie (wyrastający przez noc)
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Zaczyn (dzień wcześniej)
- 170 g wody
-
10 - 20
g żytniego zakwasu chlebowego
veya 10 - 20 zakwasu pszenno-jabłkowego (patrz wskazówka) - 170 g mąki pszennej razowej, typu 1850-2000
Ciasto właściwe
- 450 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 250 g wody
-
1
mały kawałek drożdży świeżych, wielkości ziarna grochu
veya 1 szczypta suchych drożdży - 50 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 15 g soli
- skrobia ziemniaczana, do oprószenia koszyka
- Besin Değeri
- şuna göre 1 kromkę
- Kalori
- 641.9 kJ / 153.4 kcal
- Protein
- 4.2 g
- Karbonhidrat
- 26.6 g
- Yağ
- 3 g
- Doymuş Yağ
- 0.5 g
- Lif
- 0.9 g
- Sodyum
- 292.6 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Zakwas pszenno-jabłkowy
48h 20min
Suszony zakwas
24h 10min
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14h 30min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (bez drożdży)
16 Std. 45 Min
Chleb pszenny na zakwasie
15h
Chleb wenecki na zakwasie
17h 10min
Chleb na maślance i zakwasie
18 Std.
Chleb na zakwasie z przyprawami
16 Std. 30 Min
Rustykalna przyprawa do chleba
5 Min
Chleb żytni na zakwasie (trójfazowy)
19h
Chleb codzienny na zakwasie
12h
Ciabatty na zakwasie
17 godz.