Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Zaczyn żytni (dzień 1.)
- 160 g wody
- 160 g mąki żytniej razowej
- 15 - 30 g żytniego zakwasu chlebowego
Ciasto właściwe (dzień 2.)
- 550 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750
- 400 g wody
- 15 g soli
-
5
g świeżych drożdży, pokruszonych (patrz wskazówka)
(isteğe bağlı)
veya ½ łyżeczki suchych drożdży (isteğe bağlı) - masło, ilość do natłuszczenia
- Besin Değeri
- şuna göre 1 kromkę
- Kalori
- 353 kJ / 84.4 kcal
- Protein
- 2.8 g
- Karbonhidrat
- 17.2 g
- Yağ
- 0.4 g
- Doymuş Yağ
- 0 g
- Lif
- 1 g
- Sodyum
- 195.2 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Żytni zakwas chlebowy
96 Std.
Chleb żytni na zakwasie z siemieniem lnianym
16 Std.
Chleb pszenny na zakwasie
12h
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14 Std. 30 Min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (bez drożdży)
16j 45 menit
Chleb pszenny na zakwasie
15h
Chleb na maślance i zakwasie
18 Std.
Chleb na zakwasie z przyprawami
16h 30min
Chleb żytni na zakwasie (trójfazowy)
19h
Chleb „bliźniak” na zakwasie (z naczynia kamionkowego)
16h 30min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie
18 godz. 20 min
Chleb żytni na zakwasie
17h 25min