Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Zaczyn żytni (dzień 1.)
- 160 g wody
- 160 g mąki żytniej razowej
- 15 - 30 g żytniego zakwasu chlebowego
Ciasto właściwe (dzień 2.)
- 550 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750
- 400 g wody
- 15 g soli
-
5
g świeżych drożdży, pokruszonych (patrz wskazówka)
(isteğe bağlı)
veya ½ łyżeczki suchych drożdży (isteğe bağlı) - masło, ilość do natłuszczenia
- Besin Değeri
- şuna göre 1 kromkę
- Kalori
- 353 kJ / 84.4 kcal
- Protein
- 2.8 g
- Karbonhidrat
- 17.2 g
- Yağ
- 0.4 g
- Doymuş Yağ
- 0 g
- Lif
- 1 g
- Sodyum
- 195.2 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Chleb pszenny na zakwasie
15 Std.
Chleb na maślance i zakwasie
18 Std.
Chleb pszenny na zakwasie
12h
Żytni zakwas chlebowy
96 Std.
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (bez drożdży)
16 Std. 45 Min
Pszenno-żytni chleb pełnoziarnisty na zakwasie z maślanką i słonecznikiem
18h 45 min
Ciabatty na zakwasie
17 Std.
Pełnoziarnisty chleb orkiszowy na zakwasie żytnim
17 Std. 20 Min
Bułki pszenno-żytnie na zakwasie
14 Std.
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z pięcioma ziarnami
18h 45 min
Chleb na zakwasie z przyprawami
16 Std. 30 Min
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14 Std. 30 Min