Tatlı Ekşi Soslu Balık ve Pilav
TM6

Tatlı Ekşi Soslu Balık ve Pilav

(Değerlendirme yok)

Malzemeler

  • 250 g yasemin pirinci
  • 20 g tereyağı
  • 400 g ananas, parçalara bölünmüş (3,5 cm)
  • 30 g şeker
  • 200 g kaliforniya biberi, şeritler halinde kesilmiş (5 cm uzunluğunda, 0,5 cm kalınlığında)
  • 20 g taze zencefil, dilimler halinde kesilmiş (2 mm)
  • 2 diş sarımsak
  • 120 g soğan, sekize bölünmüş
  • 20 g sıvı yağ
  • 470 g su, pirinçleri ıslatmak ve nişasta ile karıştırmak için ekstra su
  • 30 g soya sosu, light
  • 10 g siyah pirinç sirkesi, (bk. öneriler)
  • 15 g Shaoxing pirinç şarabı, (bk öneriler)
    veya 15 g mirin
  • 30 g pirinç sirkesi
  • 30 g ketçap
  • 1 ½ tk tuz
  • 400 g derisiz, kılçıksız beyaz balık fileto, küpler halinde kesilmiş (4-5 cm)
  • 1 yk su
  • 1 yk mısır nişastası
  • kişniş yaprağı, servis etmek için
  • susam, kavrulmuş

Besin Değeri
şuna göre 1 porsiyon
Kalori
2279.3 kJ / 544.8 kcal
Protein
27.1 g
Karbonhidrat
80.9 g
Yağ
12.4 g
Doymuş Yağ
4.2 g
Lif
3.7 g
Sodyum
1320.2 mg

Gördüklerinizi beğendiniz mi? Bu ve 80 000’den fazla başka tarif sizi bekliyor!

Ücretsiz kaydol

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Koşulsuz şartsız.

Daha fazla bilgi

Alternatif tarifler