Tavuk ve Pirinç Şehriyeli Asya Usulü Çorba
TM6 TM5

Tavuk ve Pirinç Şehriyeli Asya Usulü Çorba

4.9 ( 8 değerlendirme )

Malzemeler

  • 10 g maydanoz yaprağı, taze
  • 40 g yer fıstığı, kabuksuz, kavrulmuş, tuzlu
  • 3 yk kurutulmuş soğan
  • 500 g tavuk göğsü fileto, derisiz 1,5-2 cm kalınlığında şeritler halinde kesilmiş
  • 2 diş sarımsak
  • 50 g soya sosu
  • 45 g susam yağı
  • 20 g zencefil, taze kök dilimlenmiş (2 mm)
  • 1 - 2 kırmızı chili biberi çekirdekleri çıkartılmış, dörde bölünmüş
  • 200 g kültür mantarı dilimlenmiş (0.5 cm)
  • 200 g havuç dilimlenmiş (0.5 cm)
  • 1000 g su
  • 1 tk tuz
  • 2 tutam karabiber
  • 50 g pirinç şehriyesi (pirinç unundan yapılan çok ince noodle) ince, erişte tipi
  • 50 g mini ıspanak
  • 2 sap yeşil soğan sadece yeşil kısımları, ince doğranmış
  • sıcak su erişteyi ıslatmak için

Besin Değeri
şuna göre 6 porsiyon
Kalori
1743.3 kcal / 7293.8 kJ
Protein
143.4 g
Yağ
86.1 g
Karbonhidrat
103.4 g
Lif
16.5 g
Doymuş Yağ
14.3 g
Sodyum
3422.1 mg

Gördüklerinizi beğendiniz mi? Bu ve 100 000’den fazla başka tarif sizi bekliyor!

Ücretsiz kaydol

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Koşulsuz şartsız.

Daha fazla bilgi

Alternatif tarifler