Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 500 g su
- 1 tk tuz
-
150
g buğday
veya kavuzlu buğday - 200 g kapya biber, küp küp doğranmış (yakl. 0.5 cm)
- 300 g tavuk göğsü, şeritler halinde kesilmiş (yakl. 5 cm x 1 cm)
- 50 g sızma zeytinyağı
- 2 tutam toz karabiber
- 40 g badem
- 40 g soğan
- 4 - 5 dal taze ot (örn. kişniş, maydanoz), sadece yaprakları
-
20
g şarap sirkesi
veya 20 g balzamik sirke - 20 g limon suyu (isteğe bağlı)
- tuz, tat vermek için ekstra tuz
- toz karabiber, tat vermek için ekstra karabiber
- 60 g körpe roka
-
20
g dolmalık fıstık
veya 20 g herhangi bir kabuksuz kuruyemiş
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1224 kJ / 292 kcal
- Protein
- 19 g
- Karbonhidrat
- 19 g
- Yağ
- 15 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Tavuklu Pilav
1 godz. 10 min
Etli Fajita
40min
Pirinç Pilavı (Osmancık Pirinci ile)
40min
7 Baharatlı Tavuk ve Pilav
35min
Ton Balıklı Makarna
1 godz.
Limonlu ve Taze Otlu Somon Burger, Parmesanlı Kabak İle
30min
Porçini Mantarlı Tagliatelle
1 godz.
Fesleğenli Levrek, Patates Salatası ve Limonlu Kek
45min
Buharda Göz Yumurta
15 Min
Mantarlı ve Kuruyemişli Domates Dolması
1h 5min
Haşlanmış Pirinç
25min
Babagannuş
1 godz.