Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Dosa Batter
- 400 g white rice
- 140 g chana dal (yellow dried split peas)
- water, for soaking
- 1 tsp fine sea salt
Butternut Squash Masala and Dosas
- 2 garlic cloves
- 60 g shallots, halved
- 15 g sunflower oil, plus 8 tsp for dosas
- 1 Tbsp garam masala
- ½ tsp black mustard seeds
- ½ tsp ground turmeric
- 600 g butternut squash, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 150 g water, plus 8 tsp for dosas
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled (see tip)
veya 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 150 g fine green beans, trimmed, cut in pieces (2-3 cm)
- 150 g coconut yoghurt, vegan (see tip) (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1283 kJ / 309 kcal
- Protein
- 6 g
- Karbonhidrat
- 21 g
- Yağ
- 21 g
- Doymuş Yağ
- 9 g
- Sodyum
- 433 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Tarka Dal
9h 5min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 min
Vegetable Samosa Filling
30 min
Chapatis
1h 30 min
Lentil Curry (Dahl)
30 min
Palak Paneer
45 min
Sambhar
1h 5min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50min
Chana Masala
45 min
Coconut Dhal
20 min
Masala Kaddu (Pumpkin Curry)
40 Min
Dal Makhani
9 Std. 30 Min