Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 250 g mung dal
- 700 g water, plus extra for soaking
- 6 garlic cloves, finely sliced
- 1 tsp vegetable oil
- 1 tsp cumin seeds
- 40 g ghee
- 70 g onions, quartered
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 - 2 fresh green chillies, halved, deseeded, to taste
- ½ tsp ground turmeric
- 2 tsp garam masala
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- 5 g fresh coriander leaves, chopped, for garnishing
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 884 kJ / 211 kcal
- Protein
- 11 g
- Karbonhidrat
- 22.7 g
- Yağ
- 8.5 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Dal Makhani
9 Std. 30 Min
Chapatis
1h
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 Min
Coriander Chutney
5min
Stuffed Parathas
1h 20min
Palak Paneer
45 Min
Chapatis
1h 30min
Lentil Curry (Dahl)
30min
Tarka dal
30min
Cauliflower Stuffed Parathas
45 Min
Chana Masala
45 Min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50 Min