Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 200 g koçbaşı nohut (bk. Öneriler), 1 gece önceden suda bekletilmiş, süzdürülmüş
- 1200 - 1250 g su
- 20 g zeytinyağı
- 80 g soğan, ikiye bölünmüş
- 1 diş sarımsak
- 200 g domates, ikiye bölünmüş
- 1 adet yeşil acı biber, parçalara bölünmüş (2-3 cm)
- 15 g taze zencefil, dilimlenmiş (1-2 mm)
- ¼ tk kimyon
- ¼ tk toz kişniş
- ¼ tk toz zerdeçal
- ⅛ tk toz acı biber
- ¼ tk garam masala baharat karışımı
- 1 ¼ tk tuz
- 30 g limon suyu
- 2 - 3 dal kişniş yaprağı, süslemek için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1513 kJ / 361 kcal
- Protein
- 11.8 g
- Karbonhidrat
- 27.8 g
- Yağ
- 19 g
- Lif
- 15 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Erişteli Yeşil Mercimek
55 Min
Zeytinyağlı Taze Fasulye
40 Min
Kuru Fasulye
10ωρ.
Tavuk Eti Suyu
Değerlendirme yok
Tavuklu Kuzu Etli Bulgur
1h 10min
Yavaş Pişirilmiş Nohut
26 Std. 5 Min
Etli Taze Fasulye
1h 10min
Sebzeli Nohut Yahnisi
45 Min
Buharda Limonlu Kek
2h 20min
Kuşkonmazlı Kabaklı Makarna
30 Min
Kakaolu Karabuğday Granola
2ωρ. 35 λεπτ.
Mercimekli Soğanlı Basmati Pilavı
1 Std. 15 Min