Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Poolish
- 175 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 175 g Dinkelmehl Type 630
Hauptteig
- 200 g Weizenkörner
- 175 g Wasser, kalt
- 120 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bemehlen
- Öl zum Einfetten
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 5 g frische Hefe
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Scheibe
- Kalori
- 458 kJ / 110 kcal
- Protein
- 4 g
- Karbonhidrat
- 21 g
- Yağ
- 1 g
- Lif
- 2.4 g
Alternatif tarifler
Roggenmischbrot
1h 15min
Roggen-Dinkel-Brot
8h
Dunkles Landbrot
3h
Röggelchen für Halven Hahn
1h 35min
Buttermilchbrot
18 Std.
Schweizer Bauernbrot
7h
Dunkles Landbrot
4h
Einfaches Mischbrot
3u. 40min
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1h 30 min
Weizenbier-Brot mit Koriander und Kümmel
5u. 45min
Bauernbrot
2h 20 min
Graubrot
2u.