Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 550 g Wasser und etwas mehr zum Wässern des Römertopfs
- Butter zum Einfetten
- 400 g Weizen
- 250 g Roggen
- 100 g Sonnenblumenkerne
- 1 Pck. Sauerteig (75 g), z.B. von Seitenbacher
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 30 g Balsamico, dunkel
- 2 geh. TL Salz
- 1 TL Honig
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Scheibe
- Kalori
- 650 kJ / 183 kcal
- Protein
- 5 g
- Karbonhidrat
- 24 g
- Yağ
- 4 g
- Lif
- 5.5 g
Alternatif tarifler
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 godz. 50 min
Prötzeler Roggenbrot
1sa 20 dk
Dunkles Landbrot
3 Std.
Dinkel-Malz-Brot
1 godz. 40 min
Skandinavisches Roggenbrot
27h
Roggen-Dinkel-Brot
8h
Roggen-Malzbier-Brot
2h 20 min.
Dunkles Landbrot
4h
Weizen-Dinkel-Brot
1 godz. 30 min
Dinkel-Roggen-Brot
1sa 15 dk
Roggenmischbrot
1sa 15 dk
Schwarzbrot
3 Std.