Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 550 g Wasser und etwas mehr zum Wässern des Römertopfs
- Butter zum Einfetten
- 400 g Weizen
- 250 g Roggen
- 100 g Sonnenblumenkerne
- 1 Pck. Sauerteig (75 g), z.B. von Seitenbacher
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 30 g Balsamico, dunkel
- 2 geh. TL Salz
- 1 TL Honig
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Scheibe
- Kalori
- 650 kJ / 183 kcal
- Protein
- 5 g
- Karbonhidrat
- 24 g
- Yağ
- 4 g
- Lif
- 5.5 g
Alternatif tarifler
Dunkles Landbrot
3 Std.
Körnerbrot
1h 40 min
Weizen-Dinkel-Brot
1 Std. 30 Min
Schwarzbrot
3 Std.
Möhren-Nuss-Brot
2h 10 min
Dunkles Landbrot
4 godz.
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1 Std. 30 Min
Nuss-Buttermilch-Brot
2 Std.
Skandinavisches Roggenbrot
27 Std.
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Prötzeler Roggenbrot
1h 20 min
Sesambrot
2 Std.