Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 550 g Wasser und etwas mehr zum Wässern des Römertopfs
- Butter zum Einfetten
- 400 g Weizen
- 250 g Roggen
- 100 g Sonnenblumenkerne
- 1 Pck. Sauerteig (75 g), z.B. von Seitenbacher
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 30 g Balsamico, dunkel
- 2 geh. TL Salz
- 1 TL Honig
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Scheibe
- Kalori
- 650 kJ / 183 kcal
- Protein
- 5 g
- Karbonhidrat
- 24 g
- Yağ
- 4 g
- Lif
- 5.5 g
Alternatif tarifler
Hafer-Körner-Brot
11 Std. 40 Min
Schwarzbrot
3 Std.
Dunkles Landbrot
4h
Möhren-Nuss-Brot
2h 10min
Dinkel-Roggen-Brot
1h 15min
Sportler-Brot
3 Std. 50 Min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1h 50 min.
Prötzeler Roggenbrot
1h 20min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1h 30min
Körnerbrot
1 Std. 40 Min
Skandinavisches Roggenbrot
27h
Dinkel-Malz-Brot
1 Std. 40 Min