Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 500 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bemehlen
- 300 g Roggenmehl Type 1150
- 1 Pck. Sauerteig (z.B. von Seitenbacher)
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- ½ TL Brotgewürz, gemahlen
- 1 TL Salz
- 550 g Wasser
- 15 g Apfelessig
- ½ TL Kartoffelstärke
- ½ TL Natron
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Stück
- Kalori
- 2050 kJ / 489 kcal
- Protein
- 14 g
- Karbonhidrat
- 100 g
- Yağ
- 2 g
- Lif
- 6.5 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Bergisches Urbrot
17 Std.
Sportler-Brot
3u. 50min
Dinkelkruste
2h 20 min
Dunkles Landbrot
4h
Weizen-Roggen-Brötchen
2h 15min
Einfaches Mischbrot
3u. 40min
Hafer-Körner-Brot
11h 40min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1h 30 min
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1h 30 min
Skandinavisches Roggenbrot
27h
Dinkel-Buttermilch-Brot
2h 30min
Baguette Rustica
4h 20 min