Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 4 dal kişniş yaprağı
- 4 dal maydanoz yaprağı
- 200 g soğan, ikiye bölünmüş
- 400 g kemiksiz kuzu kol (bk. öneriler), kuşbaşı doğranmış (4 cm x 4 cm)
- 3 tk tuz
- ½ tk toz karabiber
- 40 g zeytinyağı
- 400 g havuç, parçalara bölünmüş (yakl. 1.5 cm)
- 250 g turp, 6 veya 8 parçaya bölünmüş (büyüklüğüne bağlı)
- 1 tk toz tarçın
- 1 tk toz zencefil
- 900 g su
- 300 g derisiz tavuk göğsü fileto, ince şeritler halinde kesilmiş (eni yakl. 2 cm)
- 6 kasap sosisi (isteğe bağlı)
- 400 g kabak, dilimlenmiş (yakl. 1.5 cm)
- 350 g köftelik bulgur
- 70 g kuru üzüm
- 350 g konserve nohut, süzdürülmüş
-
1 - 2
tk harissa ezmesi
veya 1 - 2 tk acı biber ezmesi
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 3753 kJ / 900 kcal
- Protein
- 51 g
- Karbonhidrat
- 70 g
- Yağ
- 43 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Sebzeli Kuzu Yahni
55 min
Salatalık Turşusu (Tatlı)
Değerlendirme yok
Fırında Kuzu Kol, Parmesanlı Polenta ve Brokoli
16h
Zighini ( Baharatlı ve Kuzu Etli Etiyopya Yahnisi)
1h 10 min
Ekmek Çanağında Dana Yahni
6h 30min
Pakette Sardalya ve Fasulye Salatası
1 Std.
Meksika Usulü Fasulyeli Kuzu
50 min
Tütsülenmiş Uskumrulu ve Semizotlu Dip
10 Min
Makarna ve Ispanaklı Taze Sebze Çorbası
45 min
Etli Taze Fasulye
1h 10 min
Limon Frozen
15 Min
Baharatlı Nohut ''Chana Masala''
1h 30min