Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Baharat Karışımı
- ½ tk muskat, toz
- 1 silme yk karabiber, taze toz
- 1 yk kişniş tohumu
- 1 yk kimyon tohumu
- 1 yk karanfil
- 1 çubuk tarçın
- 10 kakule bütün, yeşil
Tavuk
- 200 g soğan, ikiye bölünmüş
- 50 g zeytinyağı
- 900 g su
- 1 tk tuz
- 300 g pirinç, yıkanmış, durulanmış
- 700 - 800 g tavuk göğsü fileto, derisiz, küp küp kesilmiş (2 cm)
- 30 g dolmalık fıstık, çiğ
- 30 g soyulmuş badem
- 30 g Antep fıstığı, kabuksuz, tuzsuz
- 4 - 5 dal kişniş yaprağı, doğranmış
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2158 kJ / 513 kcal
- Protein
- 3 g
- Karbonhidrat
- 44 g
- Yağ
- 22 g
Alternatif tarifler
Körili Tavuklu Wrap
50 Min
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk ve Limonlu Basmati Pilavı
1h
Domates Soslu ve Enginarlı Cannelloni
1h 35min
Chia Tohumlu Hurma Çayı
Pas d’évaluation
Tavuklu Buddha Bowl
1h
Vakumda Pişmiş Armut ve Tarçın Sos
Pas d’évaluation
Kanton Usulü Karidesli Pilav
50 Min
Çin Usulü Dana Eti
1h 20 min
Buğday Salatası
35min
Yumurtalı, Sebzeli ve Karidesli Çin Pilavı
45min
Pita Ekmeği
2 Std.
Pirinç Pilavı (Osmancık Pirinci ile)
40min