Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Baharat Karışımı
- ½ tk muskat, toz
- 1 silme yk karabiber, taze toz
- 1 yk kişniş tohumu
- 1 yk kimyon tohumu
- 1 yk karanfil
- 1 çubuk tarçın
- 10 kakule bütün, yeşil
Tavuk
- 200 g soğan, ikiye bölünmüş
- 50 g zeytinyağı
- 900 g su
- 1 tk tuz
- 300 g pirinç, yıkanmış, durulanmış
- 700 - 800 g tavuk göğsü fileto, derisiz, küp küp kesilmiş (2 cm)
- 30 g dolmalık fıstık, çiğ
- 30 g soyulmuş badem
- 30 g Antep fıstığı, kabuksuz, tuzsuz
- 4 - 5 dal kişniş yaprağı, doğranmış
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2158 kJ / 513 kcal
- Protein
- 3 g
- Karbonhidrat
- 44 g
- Yağ
- 22 g
Alternatif tarifler
Glazür
10min
Somon ve İnce Bulgur, Kurutulmuş Domatesler İle
35min
Porçini Mantarlı Tagliatelle
1h
Köri Soslu Kızarmış Çıtır Tavuk ve Pilav (Chicken Katsu Curry)
1 Std. 40 Min
Kremalı Mantar Soslu Hindi ve Spaetzle
45min
Yavaş Pişirilmiş Sebzeli Dana Yahni
3u. 15min
Puttanesca Sos
55min
Pırasa ve Somonlu Pratik Milföy Böreği
1h 30min
Nohutlu ve sucuklu tavuk baget
40min
Buğdaylı Tavuklu Salata
35min
Kuzu ve Patlıcanlı Pilav
1h 20min
Tavuklu ve Pestolu Tagliatelle
1h 5min