Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 600 g tavuk kalçası, derisiz, kemiksiz, parçalara bölünmüş (2-3 cm)
- 60 g galeta unu
- 320 g soğan, dörde bölünmüş
- 3 diş sarımsak
- 6 - 8 dal maydanoz yaprağı, taze, servis etmek için ekstra kıyılmış maydanoz
- 1 tk tuz, yumurtaya koymak için ekstra 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 3 yumurta
- 7 - 8 yk un
- 500 g kızartma yağı
- 700 g patates, dilimlenmiş (yaklaşık 8 mm)
- 1 tutam safran lifi (isteğe bağlı)
- 40 g zeytinyağı
-
50
g brendi
veya 50 g su - 1000 g tavuk suyu
- Besin Değeri
- şuna göre 6 porsiyon
- Kalori
- 12807.1 kJ / 3063.9 kcal
- Protein
- 163.8 g
- Karbonhidrat
- 214.9 g
- Yağ
- 172.1 g
- Doymuş Yağ
- 32.7 g
- Lif
- 20.5 g
- Sodyum
- 3560.7 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Fırında Biber Soslu Patatesli Köfte
1h 35min
Domates Soslu Maydanozlu Köfte ve Pirinç Pilavı
1h 20 min
Elmalı Tart
1h
Vejetaryen Pizza
Değerlendirme yok
Patates Graten
1h 10min
Salatalık Turşusu (Tatlı)
Değerlendirme yok
Hollandez Soslu Bonfile ve Fırınlanmış Sebzeler
1h 20 min
Sebzeli Tavuk Fricasse
2 Std.
Enginarlı ve Fasulyeli Dip
10 Min
Et Bulyon (Sotelenmiş Sebzeli)
Değerlendirme yok
Köfte ve Domatesli Pilav
1h
Tavuk Suyu
1h 10min