Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 100 g soğan, ikiye bölünmüş
- 120 g zeytinyağı
- 450 g su
- 15 g limon suyu
- 1 diş sarımsak
- ½ tk tuz, ekstra 2 tutam tuz
- 1 ½ tk şeker
- ¾ tk un
- 6 adet enginar, çanak (tanesi yakl. 90 g - Ø 8 cm) kararmaması için iyice limonlanmış
- 100 g havuç, küp küp kesilmiş (1 cm)
- 130 g patates, küp küp kesilmiş (1.5 cm), kararmaması için suya koyulmuş
- 90 g bezelye, dondurulmuş
- 1 dal dereotu yaprağı, servis etmek için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1029.9 kJ / 246.4 kcal
- Protein
- 4 g
- Karbonhidrat
- 12.4 g
- Yağ
- 20.2 g
- Lif
- 11.2 g
Alternatif tarifler
Kabak Lazanya
45min
Zeytinyağlı Pırasa
30 Min
Etli Bamya
1h 10min
Güllaç
3h 25min
Buharda pişmiş brokoli
20min
Mercimekli Enginarlı Tavuklu Semizotu Salatası
4 Std. 45 Min
Somonlu ve Ispanaklı Arpa Şehriye
40 Min
Kanton Usulü Karidesli Pilav
50min
Zeytinyağlı Enginar
1h
Pastırmalı Patates Salatası
45min
Zeytinyağlı Yer Elması
1h
Fırın Mücver
50min