Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Flatbread
- 20 g olive oil
- 150 g water
- 1 tsp white sugar
- 2 tsp dried instant yeast
- 300 g baker's flour
- ½ tsp salt
Meat topping
- 3 garlic cloves
- 250 g brown onions, cut into quarters (approx. 4)
- 500 g ripe tomatoes, cut into quarters
- 1 tsp salt
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 5 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground cayenne pepper, to taste
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp paprika
- 1 tsp ground allspice
- ½ tsp dried chilli flakes, to taste
- 2 tbsp pomegranate molasses
- 500 g lamb mince
- 30 g pine nuts
Assembly and baking
- olive oil, for greasing
- plain flour, for dusting
- salt, for sprinkling
- 2 lemons, cut into quarters
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1840.2 kJ / 438.2 kcal
- Protein
- 25.9 g
- Karbonhidrat
- 44.7 g
- Yağ
- 15.5 g
- Doymuş Yağ
- 3.1 g
- Lif
- 6.2 g
- Sodyum
- 819.3 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Naan bread
2h 40min
Gozleme
1h 40 min
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Seekh kebabs
50 dk
Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads
1h 50min
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1h 10 min.
Lamb Kibbeh
1 Std. 30 Min
Slow cooked Mexican beef
1 Std. 30 Min
Lamb tikka with spicy eggplant
40 min
Cha gio (spring rolls)
55 min
Roti
2 Std.
Roti (for two)
25 min