Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into quarters
- 1 garlic clove
- 2 sprigs fresh mint, leaves only (see Tips)
- 50 g olive oil, plus 2-3 tablespoons extra for frying
- 500 g lamb mince (see Tips)
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 60 g breadcrumbs
- 1 tsp dried oregano
- plain flour, for dusting
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1164.5 kJ / 277.2 kcal
- Protein
- 19.7 g
- Karbonhidrat
- 12.1 g
- Yağ
- 16.4 g
- Doymuş Yağ
- 3.6 g
- Lif
- 2.4 g
- Sodyum
- 501.8 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Avgolemono (chicken soup with egg and lemon)
1 Std. 15 Min
Tsoureki (Greek Easter bread)
2h 20 min
Prawn saganaki with feta
35min
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1 Std.
Sumac beef with olive and parsley smashed potatoes
2 godz. 30 min
Lamb kleftiko
4h
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1 Std. 15 Min
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1h 5min
Soutzoukakia ("little sausages") with rice
1 Std.
Lemon and herb salmon burgers with zucchini fries
55min
Middle Eastern chicken with pearl couscous
40 Min
Lamb and feta meatballs
30 min