Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Yoghurt tahini sauce
- 50 g cold water
- 2 garlic cloves
- 40 g lemon juice
- 100 g tahini
- 400 g natural pot set yoghurt, full fat
- ½ tsp salt
Chicken and assembly
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 10 garlic cloves
- 2 tbsp olive oil, plus extra for frying
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- 1 pinch ground black pepper
- 1000 g chicken breast fillet, cut into pieces (4-5 cm)
- 800 g water
- 2 pita breads (large)
- 120 g lemon juice
- 20 g pine nuts, toasted
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only, finely chopped
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 3458 kJ / 823.3 kcal
- Protein
- 73.8 g
- Karbonhidrat
- 30.1 g
- Yağ
- 42.3 g
- Doymuş Yağ
- 9 g
- Lif
- 10.3 g
- Sodyum
- 1812.8 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Mouhallabieh (milk pudding)
4h 30 min
Baba ghanoush
1h
Fatayer (spinach turnovers)
1h 35 min
Bamia (okra and meat stew)
55min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35 min
Tahini cream with blackberries (Raymond Capaldi)
4h 30 min
Samke harra
35 Min
Hungarian goulash
1h 30min
Tarator (tahini dip)
5 min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min
Lemon and herb salmon burgers with zucchini fries
55min