Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Tahini sauce
- 40 g pine nuts
- olive oil, for frying
- 2 garlic cloves
- 120 g tahini (see Tips)
- 50 g lemon juice
- 150 g warm water
- ¼ tsp chilli powder
- ½ - 1 tsp sea salt
- ¼ tsp freshly ground pepper
Steamed fish
- 1 tbsp olive oil
- 600 - 700 g skinless snapper fillets (approx. 4 fillets)
- 1 tbsp lemon juice
- sea salt, to season
- freshly ground pepper, to season
- 500 g water
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, roughly chopped for garnishing
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1930.1 kJ / 459.6 kcal
- Protein
- 43.2 g
- Karbonhidrat
- 1.3 g
- Yağ
- 30.4 g
- Doymuş Yağ
- 3.9 g
- Lif
- 5.3 g
- Sodyum
- 768.9 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Fig and walnut ice cream
8 Std. 40 Min
Calamari ripieni with lemon butter and crispy capers
1h 30min
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1h 10min
Bamia (okra and meat stew)
55min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Fish tagine with tahini
1h 15 min
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1h 25min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35 min
Salmon kabsa
40min
Moroccan prawns with preserved lemon couscous
30min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min
Lentil purée (Moujadarra)
1h 20 min