Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Coconut Roti
- 350 g plain flour, plus extra for dusting
- 200 g fresh coconut (see tips)
- 100 g water, lukewarm
- ½ - 1 tsp fine sea salt, to taste
- 2 Tbsp oil, plus extra for frying
Kuruma Iraichchi
- 750 g beef chuck steak, boneless, diced (approx. 3 cm)
- 2 tsp fine sea salt
- 2 - 4 tsp ground black pepper, to taste
- 1 Tbsp ground coriander
- 2 tsp ground cumin
- 1 tsp dried fennel seeds
- 3 garlic cloves
- 1 cm fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 3 - 5 bird's eye chillies, fresh, deseeded if preferred
- 2 onions, quartered
- ½ tsp ground turmeric
- 8 fresh curry leaves
- 2 pandan leaves, tied in a knot
- 2 Tbsp white wine vinegar
- 1 fresh lemon grass, halved
- 1 Tbsp tomato purée
- 270 g coconut cream
- 1 Tbsp ghee
- 1 lime, cut in wedges for serving
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 3054 kJ / 727 kcal
- Protein
- 38 g
- Karbonhidrat
- 48 g
- Yağ
- 41 g
- Lif
- 11 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Beef Korma
2u. 25min
Beef Madras
1h 30min
Cape Malay Chicken Curry
1h
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1h 15 min
Lamb Rogan Josh
1h 45 min
Lamb Korma
4h
Sri Lankan Red Beef Curry
1sa 35 dk
Pork Vindaloo
4h
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1h 5 min
Lamb Keema with Peas
1h
Kofta Curry
1h 10 min
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6 Std. 30 Min