Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
-
120
g Parmesan peyniri, küçük parçalara bölünmüş (2 cm)
veya sert peynir (eski kaşar, gravyer ) - 400 g patlıcan
- 50 g zeytinyağı
- 200 g soğan, ikiye bölünmüş
- 3 diş sarımsak
- 1 karışık biber, yeşil veya kırmızı, küçük parçalara bölünmüş (yakl. 150 gr)
- 400 g domates, konserve, suyuyla birlikte
-
120
g kırmızı şarap
veya su -
1
yk kuru kekik
veya 1 yk mercanköşk, kuru - 1 tk toz zencefil
- 1 - 2 tk tuz, damak tadına göre
- ½ tk toz karabiber
- 200 g kırmızı mercimek, bol suda 1 saat ıslatılıp süzdürülmüş
- 60 g tereyağı, parçalara bölünmüş (1-2 cm), oda sıcaklığında
- 500 g süt
- 60 g un
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1917 kJ / 458 kcal
- Protein
- 21 g
- Karbonhidrat
- 33 g
- Yağ
- 25 g
- Lif
- 7.3 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Patlıcanlı Bulgur Pilavı
40 Min
Ratatuy
40 Min
Mantarlı ve Tulum Peynirli Bulgur Pilavı
20min
Beyaz Şaraplı Mantar Soslu Köfteler
35 Min
Somonlu ve Ispanaklı Arpa Şehriye
40 Min
Kıymalı Ispanak
45 Min
Ispanak Başı
40 Min
Safranlı Yoğurt ve Narlı Fırında Patlıcan
1h 10min
Közlenmiş Biberli ve Maydanozlu Pesto
5 Min
İmam Bayıldı
1h
Fırında Ispanaklı Yumurta
35 Min
Dereotlu Poğaça
45 Min