Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 50 g herhangi bir kabuksuz kuruyemiş (örn. ceviz, badem)
- 30 g sızma zeytinyağı
- 50 g soğan, ikiye bölünmüş
- 1300 g olgun domates (Ø 5-6 cm) (bk. öneriler)
- 100 g herhangi bir taze mantar (örn. kültür, kestane, istiridye), parçalara bölünmüş (5 cm)
- 1 tk tuz
- 1 tutam toz karabiber
-
10 - 8
adet nane yaprağı
veya 1 tk kuru nane - 4 - 5 dal maydanoz yaprağı, taze
- 75 g uzun taneli beyaz pirinç
- 20 g limon suyu (yakl. ½ limon)
- maydanoz
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1644 kJ / 392 kcal
- Protein
- 11 g
- Karbonhidrat
- 33 g
- Yağ
- 22 g
Alternatif tarifler
Yoğurtlu Fesleğenli Kabak Çorbası
35 Min
Susamlı Yapışkan Tavuk
40 Min
Dana Stroganoff
1 Std.
Biberli Tavuk Şiş ve Pirinç Pilavı
1 godz. 5 min
Patates Graten
1 Std. 10 Min
Kenevir Tohumu Sütü
10 Min
Kurutulmuş Domates Pesto Dolgulu Tavuk Göğsü
50 Min
Kabaklı Börek
1 Std. 10 Min
Acı Biberli Sebze
1 godz. 5 min
Domates Soslu Köfte Topları (yavaş pişirme)
3 godz. 40 min
Körili Coleslaw
10 Min
Pratik Tavuklu Adana Kebap
35 Min