Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 10 sprigs fresh coriander, roughly chopped
-
250
g Egyptian rice
veya 250 g short-grain rice - 1000 g water
- 10 - 12 peppers, mixed, medium-sized
- 200 g onions, cut into quarters
- 3 garlic cloves
- 40 g olive oil
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp Arabian spice mix
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tbsp tomato purée (concentrated)
- 300 g ripe tomatoes, cut into quarters
- 1 tsp sugar
- 2 small green chillies
-
2
tsp vegetable stock paste, homemade
veya 2 vegetable stock cubes (each for 0.5 l) - 1 tsp salt
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 400 g raw shrimps, peeled, deveined
- 30 g lemon juice
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 2079 kJ / 346 kcal
- Protein
- 16.5 g
- Karbonhidrat
- 51.5 g
- Yağ
- 8.2 g
Alternatif tarifler
Tuna with Tomato Sauce, Capers and Olives
25min
Bamia (okra and meat stew)
55min
Kashta cream
10min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Za'atar flat bread (mankouche)
1h 35min
Spinach turnovers (fatayer)
1 Std. 25 Min
Okra and meat stew (bamia)
1h
Fish tagine with tahini
1h 15min
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1 Std. 25 Min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Chicken with rice
1h
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13u. 30min