Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 250 g basmati rice
- 1000 g water
- 160 g onions, cut into quarters
- 6 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 2 tsp Arabian spice mix
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cumin
- 150 g tomatoes, cut into quarters
- 15 sprigs fresh coriander, 10 sprigs roughly chopped and 5 sprigs finely chopped
- 1 tbsp tomato purée (concentrated)
- 1 fresh chilli, deseeded and cut into pieces (isteğe bağlı)
- 1 tsp salt
- 1 pinch freshly ground black pepper
-
600
g fresh salmon fillets, skinless and boneless, cut into bite-sized pieces
veya 600 g white fish fillets, skinless and boneless, cut into bite-sized pieces - 2 loomi (dried limes), pierced with a knife
- 1 cinnamon stick
- 4 cardamom pods
- 4 cloves
- 15 g toasted pine nuts, to garnish
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1770 kJ / 423 kcal
- Protein
- 23.1 g
- Karbonhidrat
- 40.2 g
- Yağ
- 18.9 g
Alternatif tarifler
Moroccan-style Baked Fish Tagine with Date Couscous
1h
Biscuits with date, pistachio and cardamom filling
1h
Milk pudding (mouhallabieh)
15p
Za'atar bread rolls
2 godz.
Okra and meat stew (bamia)
1h
Freekeh pilaf with broad beans
1h
Arabian spice mix
5 Min
Middle eastern stuffed chicken
2 Std. 25 Min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 Std. 35 Min
Fatayer with Cheese and Mint
1h 5min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min
Salmon kabsa
40min