Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 3 Knoblauchzehen
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 2 Möhren (ca. 120 g), in Stücken
- 30 g Olivenöl
- 6 Pflaumen, getrocknet, entsteint, geviertelt
- 8 getrocknete Aprikosen, entsteint, geviertelt
- 1 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- ½ TL Kardamom, gemahlen
- ¼ TL Nelkenpulver
- 1 Zimtstange
- 1200 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
veya 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ½ - 1 TL Salz
- 250 g rote Linsen
- 1 Granatapfel
- 20 g Granatapfelsirup (siehe Tipp)
- 6 Stängel Koriander, abgezupft
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Portion
- Kalori
- 1178 kJ / 281 kcal
- Protein
- 12 g
- Karbonhidrat
- 36 g
- Yağ
- 7 g
- Lif
- 13 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Auberginen-Kokos-Erdnuss-Curry
30min
Marokkanische Kichererbsensuppe
55min
Hähnchen-Tajine mit Birnen und Backpflaumen
40min
Ingwer-Linsensuppe mit Kokosmilch
40min
Kürbis-Pastinaken-Salat
25 Min
Biryani-Reis
45min
Kichererbsensuppe mit Rhabarber und Curry
1 Std. 20 Min
Fruchtig-scharfes Karfiol-Wirsing-Curry
50 Min
Gemüse-Gewürz-Reis
45min
Gebackene Eier mit Linsen und Ziegenkäsesauce
45min
Ribollita mit Petersilien-Zitronen-Öl
50 Min
Dal
1h 50min