Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 40 g dried shiitake mushrooms
- boiling water, for soaking
- 2 stalks fresh lemongrass, tough outer layer removed, cut into pieces (2 cm)
- 2 bunches fresh coriander (bunches cut into thirds), plus extra leaves for garnishing
- 3 - 6 fresh bird's eye chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves (see Tips)
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 1 fresh tomato (approx. 150 g), cut into quarters
- 2 cm piece fresh ginger, peeled and cut into pieces (1 cm)
- 3 garlic cloves
- 2 cm piece fresh galangal, peeled
- 70 g eschalots, cut into halves
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 700 g water
- 2 tsp tom yum sauce
- 40 g fish sauce
- 2 tsp sugar
- 200 g medium raw prawns, peeled
- 1 tbsp lime juice
- 1 spring onion/shallot, trimmed, cut into halves and shredded lengthways, for garnishing
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 408 kJ / 97 kcal
- Protein
- 13.7 g
- Karbonhidrat
- 6.3 g
- Yağ
- 1 g
- Lif
- 4.4 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Mussels in coconut milk
25 min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 min
Hot and Sour Prawn Soup
15 min
Miso soup
30min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30min
Baked masala fish
1u. 15min
Fish ambul thiyal (Sour fish curry)
1h
Sambal udang
50 min
Vada
2 godz. 35 min
Steamed coconut and prawn soup
30min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1u. 15min
Biryani
1h 25min