Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Spice paste
- 230 g eschalots
- 130 g garlic cloves
- 50 g fresh galangal, peeled
- 60 g fresh ginger, peeled
- 100 g candlenuts
- 120 g fresh turmeric, peeled
- 25 - 50 g fresh bird's eye chillies, deseeded (see Tips)
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 90 g coconut oil
- 50 g palm sugar
- 150 g water
- 3 tsp sea salt
Curry
- 2 tsp coconut oil
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, bruised
- 500 g raw tiger prawns, shelled and deveined
- ½ tsp ground black pepper, adjust to taste
- 100 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 200 g coconut cream
- rice, cooked, to serve
- fried shallots, for garnishing
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 920 kJ / 219 kcal
- Protein
- 19.4 g
- Karbonhidrat
- 5.3 g
- Yağ
- 13 g
- Doymuş Yağ
- 9.8 g
- Lif
- 2.5 g
- Sodyum
- 977.2 mg
Alternatif tarifler
Quick massaman beef curry
40min
Beef rendang
1h 55 min
Garlic prawns
25min
Thai green chicken curry
30min
Balti coconut fish curry
50min
Prawn and chicken laksa
40min
Thai red chicken curry
30min
Lamb tikka with spicy eggplant
40min
Thai chilli chicken and basil
30min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30min
Coconut turmeric fish curry
40min
Coconut fish curry
1 godz. 10 min