Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Spice paste
- 230 g eschalots
- 130 g garlic cloves
- 50 g fresh galangal, peeled
- 60 g fresh ginger, peeled
- 100 g candlenuts
- 120 g fresh turmeric, peeled
- 25 - 50 g fresh bird's eye chillies, deseeded (see Tips)
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 90 g coconut oil
- 50 g palm sugar
- 150 g water
- 3 tsp sea salt
Curry
- 2 tsp coconut oil
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, bruised
- 500 g raw tiger prawns, shelled and deveined
- ½ tsp ground black pepper, adjust to taste
- 100 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 200 g coconut cream
- rice, cooked, to serve
- fried shallots, for garnishing
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 920 kJ / 219 kcal
- Protein
- 19.4 g
- Karbonhidrat
- 5.3 g
- Yağ
- 13 g
- Doymuş Yağ
- 9.8 g
- Lif
- 2.5 g
- Sodyum
- 977.2 mg
Alternatif tarifler
Coconut lamb curry
2 Std.
Prawn and chicken laksa
40 Min
Beef rendang
1 godz. 55 min
Sri Lankan red beef curry
1 Std. 40 Min
Tom kha prawns
25 min
Baked masala fish
1 Std. 15 Min
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
1 Std. 15 Min
Bhuna gosht
1 Std. 20 Min
Thai green chicken curry
30 min
Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)
30 min
Thai chilli chicken and basil
30 min
Goan prawn curry
25 min