Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 40 g vegetable oil
- 3 tsp garlic paste (see Tips)
- 1 ½ tsp ginger paste (see Tips)
- 50 g eschalot, cut into halves
- 1 fresh tomato, cut into quarters
- ¼ tsp ground turmeric
- ¼ - ½ tsp Kashmiri chilli powder
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 2 tsp black mustard seeds
- 400 g coconut milk
- ½ tsp salt
- 1 tbsp tamarind paste (see Tips)
- 450 g raw prawns, peeled and with tails intact (see Tips)
- fresh coriander leaves, for garnishing
- lemons, cut into wedges, to serve
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1747 kJ / 415.8 kcal
- Protein
- 28.1 g
- Karbonhidrat
- 8.2 g
- Yağ
- 31.8 g
- Doymuş Yağ
- 14.1 g
- Lif
- 5 g
- Sodyum
- 805.2 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Coconut lamb curry
2 Std.
Lamb saag
1 Std. 30 Min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1 Std. 45 Min
Achari paneer murgh
1 Std. 5 Min
Sri Lankan red beef curry
1 Std. 40 Min
Cucumber and mint raita
30min
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
1h 15min
Bhuna gosht
1 godz. 20 min
Chicken tikka masala
1 Std. 10 Min
Thai green chicken curry
30min
Chicken 65 and green chutney
1 Std. 5 Min
Rogan josh
1 Std. 35 Min