Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Kibbeh
- 100 g brown onion, cut into halves
- 600 g lamb mince
- 2 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground fennel seeds
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 - 2 tsp sea salt flakes, to taste
- ½ tsp fresh ground black pepper, to taste
- 1 tsp dried chilli flakes (optional)
- 160 g fine burghul
- 80 g water
Filling
- 70 g cheddar cheese, cut into pieces (2 cm)
- 3 sprigs fresh mint, leaves only
- 30 g brown onion
- 20 g olive oil
- 50 g walnuts, cut into pieces
Green tahini
- 1 garlic clove
- 1 lemon, juice and zest, peeled into strips (1 x 4 cm), no white pith
- 8 sprigs fresh mint, leaves only (approx. 20 g)
- 120 g tahini
- sea salt flakes, to taste
- fresh ground black pepper, to taste
- 80 g water
Assembly
- vegetable oil, for frying
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portions
- Kalori
- 588 kJ / 140 kcal
- Protein
- 7.7 g
- Karbonhidrat
- 4.4 g
- Yağ
- 9.9 g
- Doymuş Yağ
- 2 g
- Lif
- 1.9 g
- Sodyum
- 248.4 mg
Alternatif tarifler
Tandoori chicken
1sa 35 dk
Baba ghanoush
1h
Keftethes (Greek meatballs)
40 min
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1h 10 min
Baharat spice mix
5min
Chicken with rice
1h
Cachupa with pork and beans
Değerlendirme yok
Spiced cauliflower pilau
20min
Fish soup
40 min
Toum
15min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min
Lemon and herb salmon burgers with zucchini fries
55 min