Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Kibbeh
- 100 g brown onion, cut into halves
- 600 g lamb mince
- 2 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground fennel seeds
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 - 2 tsp sea salt flakes, to taste
- ½ tsp fresh ground black pepper, to taste
- 1 tsp dried chilli flakes (optional)
- 160 g fine burghul
- 80 g water
Filling
- 70 g cheddar cheese, cut into pieces (2 cm)
- 3 sprigs fresh mint, leaves only
- 30 g brown onion
- 20 g olive oil
- 50 g walnuts, cut into pieces
Green tahini
- 1 garlic clove
- 1 lemon, juice and zest, peeled into strips (1 x 4 cm), no white pith
- 8 sprigs fresh mint, leaves only (approx. 20 g)
- 120 g tahini
- sea salt flakes, to taste
- fresh ground black pepper, to taste
- 80 g water
Assembly
- vegetable oil, for frying
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portions
- Kalori
- 588 kJ / 140 kcal
- Protein
- 7.7 g
- Karbonhidrat
- 4.4 g
- Yağ
- 9.9 g
- Doymuş Yağ
- 2 g
- Lif
- 1.9 g
- Sodyum
- 248.4 mg
Alternatif tarifler
Baba ghanoush
1h
Cevapcici
50min
Wagyu beef manti with peas, pickled onions and garlic yoghurt
2 Std.
Lamb sfiha
1h 20min
Semolina cake (namoura)
1 Std. 50 Min
Za'atar flat bread (mankouche)
1 Std. 35 Min
Spiced lamb flatbread
1 Std. 50 Min
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25min
Samke harra
35min
Spiced coriander prawns
25min
Toum
15min
Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads
1 Std. 50 Min