Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Char siu marinade
- 30 g piece fresh ginger, peeled
- 5 garlic cloves
- 60 g eschalots
- 2 tsp Chinese five spice
- 60 g hoi sin sauce
- ½ tsp ground white pepper
- 40 g water
- 30 g molasses
- 50 g Shaoxing wine
- 40 g dark soy sauce
- 1 tbsp tomato sauce
- 500 g boneless skinless pork belly, cut into 3-4 pieces
Buns
- 1 tbsp dried instant yeast
- 300 g plain flour
- 2 tsp baking powder
- 50 g cornflour
- 50 g caster sugar
- 180 g warm water
- 10 g vegetable oil
Char siu bao
- 2 tbsp cornflour
- 600 g water, plus extra as needed
- 3 spring onions/shallots, white and light green part only, cut into pieces (1 cm)
- 1 tbsp oyster sauce
- 1 tbsp dark soy sauce
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portions
- Kalori
- 1162.4 kJ / 276.8 kcal
- Protein
- 14.2 g
- Karbonhidrat
- 33.9 g
- Yağ
- 8.8 g
- Doymuş Yağ
- 2.8 g
- Lif
- 2.8 g
- Sodyum
- 563.1 mg
Alternatif tarifler
Pineapple buns
9 Std. 50 Min
Banh bao (steamed pork buns)
2 Std. 45 Min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 min
Steamed cabbage and pork dumplings
1 Std. 35 Min
Char siew sauce
10 min
Teriyaki salmon bao
1h 50min
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2h 30min
Cha gio (spring rolls)
55 Min
Soup dumplings (xiao long bao)
26h 50 min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h
Hong shao rou (braised pork belly)
1h 15min
Steamed pork buns (baozi)
2h 30min